bloemen

Kinderdagverblijf

Even wennen bij ons

Het is van groot belang dat je kind zich bij ons prettig gaat voelen en dat je er vertrouwen in hebt dat wij goed voor je kind zorgen. We nemen daar graag de tijd voor met een wenperiode. Je kind kan dan wennen aan de geluiden en geuren van het kinderdagverblijf en vertrouwd raken met de sfeer, de andere kinderen en de pedagogisch medewerkers. Het is belangrijk dat je met een goed gevoel je kind bij ons kunt achterlaten.

Hoe verloopt een opvangdag bij het kinderdagverblijf?

Structuur is voor kleine kinderen van groot belang voor hun ontwikkeling. De dagen hebben daarom een vast ritme. De kinderen weten dan wat hen te wachten staat en dat geeft veiligheid. Iedere dag bij Kinderopvang de Regenboog is een avontuur.

We laten de kinderen van alles zien, horen, proeven, voelen en meemaken zodat ze de wereld om zich heen kunnen ontdekken. We zorgen iedere dag dat je kind door ons wordt gezien. Dit doen we door het geven van individuele aandacht, samen eten of tijdens het doen van een leuke activiteit. Tijdens de dagelijkse overdracht vertellen we je hier alles over.

Activiteiten, spelen en bewegen

Bij ons is er voor de kinderen meer dan voldoende uitdagend spelmateriaal, een gezellige en ontspannen sfeer en mogelijkheden voor de kinderen om te bewegen, te ontdekken en samen te spelen. We vinden het belangrijk dat kinderen lekker buiten kunnen spelen en dat we met z’n allen bewegen om de motorische ontwikkeling en creativiteit te stimuleren. Dit doen we dan ook iedere dag.

Lekker eten

We vinden gezonde voeding een belangrijk onderdeel van goede opvang. Daarom bieden we gezonde voeding zonder toegevoegde suikers, kleur- en smaakstoffen, met weinig zout en zo min mogelijk verzadigde vetten.

Lekker en veilig slapen

Voor elke leeftijd zijn er verschillende slaapplekken. Het is fijn voor je kindje als het een vertrouwde knuffel van thuis mee heeft naar het dagverblijf. Afhankelijk van wat je kindje gewend is of nodig heeft kan het in een rustige slaapkamer slapen of kan het rusten en slapen in de groep, waar wat geluiden zijn van de andere kinderen.

We brengen ieder kind met zorg naar bed. Ook het naar bed brengen is een activiteit die goed en zorgvuldig wordt begeleid. We praten met je kindje, vertellen wat we doen, dekken het bewust toe en wensen het welterusten. We kijken steeds even of je kindje lekker ligt en of alles in orde is.

kleinschalig

Kleinschalig met maximale aandacht voor het kind

flexibiletijden

Wij hanteren flexibele tijden zodat u niet gebonden bent

vastteam

Wij werken met een vast team pedagogische werknemers